DE LA FERMA

 

 

Brânză de burduf cu omenie

 

Brânza de burduf este reprezentativă pentru România, fiind atestată în numeroase scrieri încă din sec XIV. A fost produsă pentru prima dată la stâne în zonele montane, din lapte de oaie, maturată în burduf și nu numai. În zilele noastre, producția s-a răspândit în toată țara, laptele procesat este de oaie, vacă și capră. Un produs local cu mare cerere chiar și la export.

 

Pornind pe Drumul Brânzei, am început cu producatorii din Transilvania. Așa am ajuns la De la Ferma, o afacere de familie ce a pornit în urmă cu peste 20 de ani în comuna Unirea, județul Alba.

 

Pasiunea, munca făcută cu responsabilitate și viziunea, sunt caracteristici pe care le-am întâlnit la Marius Bîcu, acționarul majoritar De la Ferma, care își dorește ca, în următorii ani, întreaga producție să fie axată pe brânza de burduf.

 

logo de la ferma 

 

Producătorul pune accentul pe produse tradiționale și pe tot ce înseamnă protejarea lor în rețeta originală. Laptele provine de la vaci și oi de la ferma proprie care administrează peste 800 hectare de teren arabil, cultivate majoritatea cu cereale, și o pășune de 200 hectare. Fabrica este în imediata vecinătate e fermei și procesează zilnic 15.000 de litri de lapte, materie primă pe care o transformă în circa 50-60 de tone de brânzeturi. O parte din producţie este externalizată altor fabrici de lactate, care produc caşcaval, smântână şi iaurturi sub brandul De la Ferma.

 

Ferma și secția de procesare pot fi vizitate de turiști cu rezervare în prealabil. Iar dacă sunteți în trecere prin zonă, la fabrică au și un magazin de unde puteți cumpăra toate produsele acestora.

 

La nivel național, brânza de burduf De la Ferma se găsește în marile lanțuri de magazine (Carefour, Metro, Auchan, Kaufland), iar mai multe informații despre producător găsiți online aici.

 

Asocieriea brânzei de burduf cu vinul

 

Dacă serviți o brânză de burduf alături de legume sau pur și simplu pe o felie de pâine, încercați un vin alb sec, cu o aciditate ridicată să compenseze grasimea din brânză, un Chardonnay sau o Fetească Regală. Dacă serviți un bulz alături de carne de porc, vită sau vânat, asociați vinuri roșii seci, de ce nu o Fetească Neagră. Un Cabernet Sauvignon sau un Shiraz sunt alegeri potrivite pentru preparatele cu note picante.

_____

 

Alina Iancu, 17/09/2019

 

BINE DE STIUT

BRANZA, TAIERE SI SERVIRE

Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: degustarea unui număr limitat de brânzeturi. Experții recomandă un număr de...

DEGUSTAREA BRANZETURILOR,
REGULI DE BAZA

Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: degustarea unui număr limitat de brânzeturi. Experții...

 

oenotourism

 

 

PROGRAM

Sambata
12:00 - 20:00

Duminica
12:00 - 20:00

BILETE ONLINE

 

 

ORGANIZATORI

CrameRomania.ro
ReVino.ro

CONTACT

salut@revino.ro

 

LOCATIE

Hotel Novotel, Mezanin
Calea Victoriei 37B, Bucuresti, Romania

NEWSLETTER

 


Cheese Show Facebook Cheese Show Instagram