REVINO CHEESE & WINE SHOW  |  21-22 NOIEMBRIE 2020

 

 

Revino Cheese & Wine Show asociază brânzeturile cu vinul de calitate, într-o ediție specială marca Revino.

 

Vedeta show-ului va fi însă brânza, acest produs complex care are la bază trei ingrediente principale – laptele, sarea și cheagul – dar care se prezintă, în fața noastră, în peste 2000 de forme, arome și texturi.

 

În cele două zile ale evenimentului, producători de referință vă invită să degustați brânzeturi locale, din toate regiunile României, dar și din țări cu tradiție, în acest domeniu.

 

Brânzeturile le vom asocia, bineințeles, cu vinuri de la crame locale și internaționale. Pentru că vorbim, nu-i așa, de unul dintre cele mai închegate cupluri alimentare. Vinul și brânza își pun în valoare, reciproc, calitatile si aromele, oferind împreună o plăcere culinară greu de egalat.

 

Expozanții de la Revino Cheese & Wine Show sunt pregătiți cu vinuri și brânzeturi pentru publicul pasionat dar si pentru cei din domeniul horeca. Iar degustările vor fi completate de masterclass-uri tematice, susținute de specialiști în domeniu.

 

Indiferent care vă sunt preferințele, suntem siguri că avem brânzeturi și vinuri potrivite pentru gustul dumneavoastră.

 

 

BRANZETURI ROMANESTI

BRANZA DE TAGA, MATURATA IN GROTA

Brânza de Țaga este o brânză moale din lapte de vacă fermentat. Maturarea acesteia are loc într-un mediu microbiologic special din grota naturală de la Țaga. La începuturi, brânza de Țaga a fost obținută doar din lapte de oaie. În prezent, aceasta este...

BRANZA DE BURDUF, RETETA MONTANA

Brânza de burduf este o brânză fermentată, produsă tradițional de sute de ani la stânele de munte. Este destul de compactă și păstoasă. Se păstrează într-un burduf făcut din piele sau stomac de oaie, bășică de porc sau de bivol, dar și în scoarță de...

BINE DE STIUT

BRANZA, TAIERE SI SERVIRE

Brânza este un produs delicios, cu o varietate mare de sortimente și poate fi redescoperită constant. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţineți cont de câteva reguli de bază: degustarea unui număr limitat de brânzeturi. Experții recomandă un număr de...

DEGUSTAREA BRANZETURILOR,
REGULI DE BAZA

Brânza joacă un rol important în aproape toate bucătăriile lumii, fiind un aliment complex, dar și o experiență personală. Pentru o degustare corectă, trebuie să ţinem cont de câteva reguli de bază: degustarea unui număr limitat de brânzeturi. Experții...

PRODUCATORI ROMANI

FIVE CONTINENT SRL

Horezu, jud. Valcea

MANUFACTURA DE BRANZA

Cund, jud. Mures

DE LA FERMA

Unirea, jud. Alba

LA COLLINE

Feleacu, jud. Cluj

BRANZETURI INTERNATIONALE

COMTE, FRANTA

O poveste despre oameni și terroir Comté, numită și Gruyère de Comté, se produce din secolul al XI-lea în provincia Franche-Comté din estul Franței, în peșterile din Masivul Jura. Este o brânză montană, tare, obținută din lapte de vacă...

PARMIGIANO REGGIANO, ITALIA

Parmigiano Reggiano este o brânză tare ce datează din Evul Mediu și a fost produsă la mănăstirile benedictine și cisterciene din Parma de la Reggio Emilia. În zilele noastre, este produs cu aceleași ingrediente de acum nouă secole, în aceleași locuri, cu aceeași...

 

oenotourism

 

 

PROGRAM

Sambata
12:00 - 20:00

Duminica
12:00 - 20:00

BILETE ONLINE

 

 

ORGANIZATORI

CrameRomania.ro
ReVino.ro

CONTACT

salut@revino.ro

 

LOCATIE

Hotel Novotel, Mezanin
Calea Victoriei 37B, Bucuresti, Romania

NEWSLETTER

 
Cheese Show Facebook Cheese Show Instagram